Русия желае да укрепи военните си връзки с Мианма, съобщиха

...
Русия желае да укрепи военните си връзки с Мианма, съобщиха
Коментари Харесай

Русия желае да укрепи връзките си с хунтата в Мианма

Русия желае да укрепи военните си връзки с Мианма, оповестиха в петък съветски държавни медии, след среща на високопоставена военна делегация с хунтата в азиатската страна, съобщи Ройтерс.

Заместник-министърът на защитата на Русия Александър Фомин е бил признат в столицата Нейпидо от лидера на хунтата военачалник Мин Аун Хлайн, който завзе властта на 1 февруари.

Превратът бе последван от седмици на всеобщи митинги в цялата страна, против които силите за сигурност използваха смъртоносни оръжия и убиха минимум 320 души съгласно деятели.
Кадри по мианманската телевизия демонстрират по какъв начин през днешния ден Фомин и Хлайн обхождат маса, на която са изложени самоделни щитове, мотоциклетни шлемове и петролни бомби. Според малкия екран това са " самоделни оръжия, иззети по време на размириците ".

ТАСС цитира думи на Фомин, че Мианма е благонадежден съдружник и стратегически сътрудник на Русия в Азия. Видео, излъчено по съветския боен тв канал " Звезда ", демонстрира по какъв начин Фомин се ръкува с генерала и получава от него орден и параден меч. Залата е цялостна с униформени военни. ТАСС цитира обяснението на Фомин, че актуалното му посещаване е в отговор на присъединяване на Мин Аун Хлайн в парада в Москва предходната година по случай 75-годишнината от " успеха във Великата отечествена война ".

Гостуването на съветската делегация в азиатската страна става ден преди парада по случай Деня на въоръжените сили на Мианма. Това посещаване е следващият знак за поддръжката, която Русия оказва на военната хунта в Мианма. Западът и прилежащи страни жигосаха насилието против цивилни там и приканиха за възобновяване на определеното държавно управление на Аун Сан Су Чжи. Съединени американски щати, Англия, Австралия и Европейски Съюз постановиха наказания на членове на ръководещата военна хунта и свързани с нея бизнеси, напомни Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР