Русия извърши нападения с дронове-камикадзе срещу Киев за втора поредна

...
Русия извърши нападения с дронове-камикадзе срещу Киев за втора поредна
Коментари Харесай

Русия извърши нападения с дронове срещу Киев, за втора поредна нощ

Русия извърши набези с дронове-камикадзе против Киев за втора поредна нощ,  системите за противовъздушна защита са отблъснали удара, оповестиха украински представители, представени от Ройтерс и УНИАН.

" Обявена е паника за въздушно нахлуване! Системите за противовъздушна защита работят " в района към Киев, съобщи в Телеграм Серхий Попко, шеф на военната администрация за украинската столица. Военната администрация на Киев прикани в канала си в Телеграм хората да останат в укритията, до момента в който не приключат набезите. 

Ройтерс оповестява, че очевидци в Киев са чули гърмежи, наподобяващи звука на системи за противовъздушна защита, които прихващат въздушни обекти.

По-рано през вчерашния ден украинските военни оповестиха за тежки сражения в източната и югоизточната част на страната - главните театри на военните дейности, до момента в който Киев се пробва да си върне територии, завзети от съветските нашественици. Според украинския президент Володимир Зеленски, първите стадии на контраофанзивата в тези два района вървят по проект. Но той също по този начин споделя, че би желал напредъкът да е по-бърз, отбелязва Ройтерс.

Русия също оповестява за конфликти, в това число сполучлива отбрана на регионите край разрушения град Бахмут, където съгласно Украйна силите ѝ възвръщат позициите си. Говорителят на Генералния щаб на Украйна Андрий Ковальов съобщи, че украинските войски са отблъснали съветско нахлуване, подкрепено от артилерия, цитира Българска телеграфна агенция.

Укринформ оповестява, че по таврийското направление съветските нашественици са изгубили съвсем 2 роти убити и ранени бойци, както и 14 единици военна техника през миналото денонощие. Агенцията цитира военачалник Олександър Тарнавски, пълководец на Таврийската оперативна войскова формация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР