Русия изстреля около 15 крилати ракети по столицата на Украйна

...
Русия изстреля около 15 крилати ракети по столицата на Украйна
Коментари Харесай

Русия започва Деня на победата с атака срещу Киев

Русия изстреля към 15 крилати ракети по столицата на Украйна във вторник, втората офанзива за последните дни, като системите за противовъздушна защита са свалили всички тях, заяви публични лица, откакто над по-голямата част от страната прозвучаха предизвестия за въздушно нахлуване.

Около четири часа сутринта българско време въздушна паника беше оповестена за Киев и за съвсем две трети от територията на Украйна, оповестява Ройтерс.

" Както и на фронта, проектите на агресора се провалиха ", сподели Сергей Попко, началник на градската военна администрация на Киев в приложението за известия " Телеграм ".

Атаките във вторник - петите през май - пристигнаха ден откакто Русия изстреля най-многочислената група от безпилотни самолети до момента в възобновена въздушна акция, почнала преди 10 дни след мъртвило от началото на март.

Ударът съответствува с Деня на успеха, 9 май - един от най-тачените празници в Русия, отбелязващ годишнината от провалянето на нацистка Германия през 1945 година Очаква се по-късно в Москва да се организира боен церемониал, на който съветският президент Владимир Путин да държи тирада.

" (Те) се пробват да убият допустимо най-вече цивилни - на този ден ", сподели Попко.

По предварителна информация няма потърпевши при офанзивата, осъществена с крилати ракети от региона на Каспийско море.

 Снимка на деня: Украйна смъкна личен дрон до Майдана в Киев Снимка на деня: Украйна смъкна личен дрон до Майдана в Киев

Отломки паднаха върху къща в квартал Холосиивски в югозападната част на Киев, сподели кметът на Киев Виталий Кличко в своя канал за известия в " Телеграм ", като добави, че няма жертви или огромни вреди.

В региона на Шевченковски в центъра на Киев, който постоянно е обект на прицел, парчета бяха открити върху пътното платно.

" Киев още веднъж се изправи и ще се изправи и в бъдеще! ", написа Попко, представен от Ройтерс.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР