Русия използва газа и търговията като оръжие, за да изнудва

...
Русия използва газа и търговията като оръжие, за да изнудва
Коментари Харесай

Зеленски: Русия вижда обединена Европа като цел |

Русия употребява газа и търговията като оръжие, с цел да изнудва Европа, декларира украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение нощес.

Решението на Русия да приключи доставките на газ за Полша и България в сряда демонстрира, че " никой в Европа не може да се надява да поддържа обикновено икономическо съдействие с Русия ", предизвести той.

Формалното пояснение на държавната енергийна компания " "  беше, че двете страни отхвърлят да заплащат в рубли. Вчера Финландия също разгласи, че няма да заплаща за съветски газ в рубли.

" Русия преглежда освен газа, само че и всяка търговия като оръжие. Тя единствено чака момента, в който ще може да употребява една или друга комерсиална зона ", добави президентът и добави, че Русия " вижда обединена Европа като цел " и колкото по-скоро всички на континента се съгласят, че не могат да зависят от Русия в търговията, толкоз по-скоро ще има непоклатимост. Така той приветства съглашението с Европейски Съюз за прекъсване на митата и квотите върху износа на Украйна, като съобщи, че Русия желае да сътвори безпорядък на международните пазари - изключително за храни. " Украинският експорт ще помогне за стабилизирането на пазарите и ще поддържа стопанската система на страната по време на рецесията ", добави той.

Зеленски упрекна Русия, че се пробва да предизвика международна ценова рецесия, " да стартира безпорядък на всички съществени пазари и изключително на пазара на хранителни артикули ".

За този ход също е " изнудване ".

Президентът на Руската федерация Владимир Путин разяснява, че всяка страна, която се намесва в Украйна, ще получи " мълниеносен " отговор.

В обръщението си Зеленски съобщи също, че съветските специфични служби стоят зад поредност от детонации в Приднестровието - отцепилата се територия в Молдова, която граничи с Украйна и се управлява от Русия.

Днес в Украйна е българска делагация отпред с премиера Кирил Петков. На Зеленски следва и среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Гутериш пътува до Москва по-рано тази седмица и даде да се разбере, че Организация на обединените нации смята дейностите на Русия за инвазия. След като кацна в Украйна през вчерашния ден, Гутериш даде обещание " да продължим работата си за разширение на филантропичната помощ и обезпечаване на евакуацията на цивилни жители от зоните на спор ". Той съобщи пред португалските медии, че Путин е дал кардинално единодушие да помогне за евакуацията на стотиците цивилни, блокирани в стоманодобивния цех в Мариупол. Той обаче съобщи, че интервенцията е комплицирана и " изключително деликатна ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР