Русия изгражда група от над 100 000 войници, която може

...
Русия изгражда група от над 100 000 войници, която може
Коментари Харесай

Украйна може да се окаже пред ново предизвикателство - лятна офанзива на агресора

Русия построява група от над 100 000 бойци, която може да се трансформира в огромна атака това лято, предизвести командващият сухопътните сили на Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Силите на Москва реализираха редица триумфи през последните месеци, като усилват преимуществото си, до момента в който Киев се бори с дефицита на жизненоважни муниции от западните си съдружници.

" Ние не познаваме в цялостна степен проектите на Русия. Знаем единствено данните, с които разполагат, това, което основават. Те основават група от над 100 000 души ", съобщи генерал-лейтенант Олександър Павлик.

" Не е наложително това да бъде нахлуване. Може би ще я употребяват за попълване на своите елементи, които губят боеспособност ", сподели той.

" Но има възможност до началото на лятото да разполагат с някакви сили, които да проведат настъпателни интервенции по едно от направленията ", предизвести той.

Той призна, че сега Русия има преимущество на бойното поле и че Москва не " забавя " напредъка си към индустриалния център Авдеевка, който падна от съветските сили през февруари.

" Русия не може да си разреши да загуби преимуществото на бойното поле и единствено забавянето на дейностите им ще ни разреши да изземем самодейността ", сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР