Русия има информация, че в Донбас се изпращат наемници от

...
Русия има информация, че в Донбас се изпращат наемници от
Коментари Харесай

Лавров: В Донбас се изпращат наемници, за да извадят Русия от равновесие

Русия има информация, че в Донбас се изпращат наемници от Косово, Албания и Босна и Херцеговина. Това заяви съветският външен министър Сергей Лавров, представен от RT и " Спутник ".

" Германският канцлер Олаф Шолц и останалите водачи на НАТО настояват, че Алиансът е защитителен. На конференцията си след диалозите с Шолц съветският президент Владимир Путин му подсети за бомбардировките над Югославия през 1999 година Шолц сподели, че НАТО се е намесила, с цел да предотврати геноцида над косовските албанци, че всичко е било сполучливо и че в този момент този район процъфтява ", означи дипломатът. Според него обаче районът " надалеч не е в подем ".

" Косово и някои други елементи на Западните Балкани се трансформират в разплодник на закононарушения. Има терористи, наркодилъри. Това е място за набиране на наемници, участващи в спорове, които последователно се разпалват, в това число от Съединените щати. Има информация, че в Косово, Албания, Босна и Херцеговина се набират наемници, които се изпращат в Донбас, наред с други места, с цел да извадят Русия от равновесие ", уточни Лавров и добави, че тази информация сега се ревизира.

Руският външен министър изрази паника от отхвърли на Киев да организира директни договаряния с водачите на Донецката и Луганската национална република за преустановяване на гражданската война, както и от драстичното увеличаване на обстрела на Донбас с тежки оръжия, неразрешени от Минските съглашения. По негови думи Киев е виновен за саботирането на споразуменията за помирение.

" Подчертахме, че няма опция на осъществяването на Минските съглашения в тяхната целокупност. И, несъмнено, подчертахме сериозната си угриженост по отношение на изказванията на Киев, че няма да води директен разговор с Донецк и Луганск. Това е непосредствено предизвикателство и директен отвод да се съблюдават Минските съглашения ", посочи той.

Лавров дефинира изказванията на Запада за нахлуване на Русия в Украйна като пропаганда, фалшификации и измислици. Самите създатели на тези фалшификации имат вяра в това, което споделят и то им харесва, означи министърът.

Той уточни, че Русия и Съединени американски щати са постигнали дребен прогрес по основните въпроси, свързани с гаранциите за сигурност. Според него обаче не може да се реализира съществено единодушие по приложените въпроси, в случай че страните не са решили концептуалната и политическата основа на взаимоотношението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР