Русия и западните европейски сили показаха днес, че имат различия

...
Русия и западните европейски сили показаха днес, че имат различия
Коментари Харесай

Русия и европейските сили имат различия за задачата, която предстои на ядрените преговори за Иран

Русия и западните европейски сили демонстрираха през днешния ден, че имат разлики за задачата, която следва на договарянията, целящи да върнат Иран и Съединени американски щати към цялостно ангажиране с наредбите на нуклеарното съглашение от 2015 година, съобщи Ройтерс.

Преговорите, които бяха прекратени за шест дни, започнаха предишния месец във Виена.

" Имаме много работа, а ни остава малко време. На този декор щяхме да се надяваме на по-голям прогрес тази седмица ", споделиха в изказване висши дипломати от Франция, Англия и Германия.

" Още не сме постигнали съгласие по най-важните точки. Успехът никога не е обезпечен, само че не е неосъществим ", обявиха те.

Служители показват вяра за реализиране на договорка до 21 май, когато изтича съглашението сред Иран и Международната организация за атомна сила (МААЕ) за продължение на наблюдението на някои ирански нуклеарни действия.

" Не би трябвало да чакаме пробиви в идните дни ", сподели съветският дипломат към МААЕ Михаил Улянов след среща на оставащите страни по нуклеарното съглашение, с която завърши третият кръг договаряния. По думите му диалозите ще бъдат възобновени идния петък.

" Просто е належащо да продължим дипломатическата, ежедневна работа и имаме всички учредения да чакаме, че резултатът, окончателният резултат ще е сполучлив и ще пристигна напълно скоро, след няколко седмици ", съобщи той.

Американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан сподели през вчерашния ден, че договарянията са " в неразбираема обстановка ", което значи, че не е несъмнено дали ще доведат до съглашение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР