Русия и Украйна размениха стотици военнопленници при най-голямото единично освобождаване

...
Русия и Украйна размениха стотици военнопленници при най-голямото единично освобождаване
Коментари Харесай

Русия и Украйна размениха стотици пленници при най-голямото освобождаване от войната

Русия и Украйна размениха стотици военнопленници при най-голямото единично освобождение на пленници от началото на нашествието на Русия през февруари 2022 година

Украински публични лица споделиха в сряда, че 230 от нейните пандизчии са били освободени, до момента в който Русия сподели, че 248 от нейните бойци са били върнати след посредничеството на Обединените арабски емирства.

Въпреки че двете страни минаха през няколко обмена по време на войната, покупко-продажбите за замяна бяха в застой през втората половина на предходната година. Последният продан беше първият от съвсем пет месеца.

„ Повече от 200 наши бойци и цивилни бяха върнати от съветски плен “, разгласи украинският президент Володимир Зеленски в обява в приложението за известия Telegram, която включва видео на празнуващи униформени мъже.

Украинският омбудсман по правата на индивида, Дмитро Лубинец, сподели, че 230 украински пандизчии, в това число шестима цивилни, са били освободени, отбелязвайки това, което съгласно него е 49-ат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР