Русия и Сърбия могат съвместно да произвеждат ваксината срещу коронавирус

...
Русия и Сърбия могат съвместно да произвеждат ваксината срещу коронавирус
Коментари Харесай

Съседите могат да произвеждат руската ваксина

Русия и Сърбия могат взаимно да създават имунизацията против ковид „ Спутник V “. Това сподели сръбският президент Александър Вучич, който е беседват по тематиката с съветския външен министър Сергей Лавров.

В неделния ден Вучич посети болница с пациенти с ковид в Крушевац и по време на обиколката си там сподели, че имунизацията „ Спутник V “ се изследва от Агенцията по медикаментите на Сърбия. Получени са документите от първите две етапи. Очакват се тези от третата.

„ Информираха ме, че медикаментът е с задоволително положително качество. Планираме да проведем имунизация, колкото е допустимо по-скоро “, сподели Вучич.

Президентът заяви, че размерът на първата партида от американско-германската ваксина за Сърбия е бил понижен двойно – от 10 000 на 5 000 дози. „ Ваксината за нас е извънредно значима, по тази причина ще се постараем през идващите два или три дни да получим първите бройки на Pfizer “, сподели той. Очаква се през първото тримесечие на 2021 година да бъдат доставени още 340 000 дози ваксини, „ в случай че количеството им не бъде понижено, както при първата партида “. Сърбия ще получи изпитаната съветска ваксина и китайска ваксина на доста преференциални цени, както и имунизациите на Moderna и AstraZeneca.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР