Русия и Куба разследват вербуването на кубинци за участие в

...
Русия и Куба разследват вербуването на кубинци за участие в
Коментари Харесай

Москва и Хавана разследват вербуването на кубинци в руската армия

Русия и Куба проверяват вербуването на кубинци за присъединяване в боевете на страната на съветската войска в Украйна. Руският дипломат в Куба Виктор Коронели съобщи, че двете страни взаимно проверяват известия, оповестени от медиите преди няколко седмици. В началото на септември кубинските управляващи обявиха, че са арестували 17 души по отношение на мрежа, за която се твърди, че вербува млади мъже да се бият за Русия. Коментарите на дипломат Виктор Коронели са първото публично удостоверение на този въпрос от страна на Русия.
Компетентните органи работят, в непрекъснат контакт са и от съветска и от кубинска страна. Към момента не мога да ви дам повече информация.
Виктор Коронели, дипломат на Русия в Куба

Посланикът увери, че не знае какъв брой кубинци се намират сега в Украйна. Кубинка твърди, че синът ѝ е бил подведен от подправеното заричане за строителна работа в Украйна и е отпътувал, с цел да помогне финансово на фамилията си в разгара на тежката икономическа рецесия на острова. Други споделят, че са били уверени да отидат в Украйна с вярата да получат съветско поданство. Кубинското външно министерство разяснява, че работи за " неутрализирането и разбиването " на тази мрежа и увери, че карибската страна " не е част от войната в Украйна ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР