Русия и Китай работят по два съвместни проекта, в които

...
Русия и Китай работят по два съвместни проекта, в които
Коментари Харесай

Русия и Китай с общи инвестиционни проекти за 10 млрд. долара

Русия и Китай работят по два взаимни плана, в които ще влагат сумарно към 10 милиарда $, заяви БНР, като се базира на информация от Министерството на икономическото развиване на Русия.

Основната част на плановете е построяването на газопреработвателно оборудване в Уст-Луга, пристанище, което се намира на 170 км западно от Санкт Петербург, както и основаване на руско-китайска застрахователна компания. Според шефа на отдел " Анализ на външния бранш “ в съветското Министерство на икономическото развиване Павел Снисоренко, плановете са били показани на междуведомствената работна група в сряда,

Преди време съветското министерство съобщи, че има намерение да предложи на Пекин шест нови взаимни капиталови плана на стойност 20 милиарда $. В края на юли от икономическото министерство показаха, че най-голямата инвестиция на стойност 18,8 милиарда $ ще бъде точно за строителството на газово-химически комплекс в Уст-Луга, покрай границата с Естония.

Сред препоръчаните тогава планове министерството загатна и създаването на цех за LED технологии в югозападния съветски Ставропол, намиращ се на 500 км източно от пристанището Сочи, който да способства за експорт за над 75 млн. $.

Развитието на руско-китайското съдействие идва в миг на раздор на връзките на азиатската страна с най-голямата все още световна стопанска система - тази на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР