Русия и Китай наложиха вето в Съвета за сигурност на

...
Русия и Китай наложиха вето в Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Русия и Китай с вето в ООН срещу резолюцията на САЩ за прекратяване на огъня в Газа

Русия и Китай постановиха несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на препоръчаната от Съединените щати проекторезолюция за преустановяване на огъня в Газа и освобождение на държаните от " Хамас " заложници, съобщи БНР с позоваване на Би Би Си и Франс прес.
Москва оправда ветото си, като упрекна Съединени американски щати в " двуличен театър ", който не оказва напън върху Израел.

Припомняме Кремъл поддържа терористите от " Хамас " и неотдавна даже одобри тяхна делегация.

Целта на резолюцията, импортирана от Съединени американски щати, беше да се защитят цивилните и да се улесни доставката на филантропична помощ до над два милиона палестинци, наранени от спора.

За проекторезолюцията на Съединени американски щати гласоподаваха 11 членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, три бяха гласовете " срещу " и един " въздържал се ".

" Русия още веднъж избра политиката пред напредъка ", реагира представителят на Вашингтон в Съвета за сигурност Линда Томас Грийнфилд.

Това е първият път, в който Съединените щати поддържат апелите за неотложно преустановяване на огъня в района, откакто преди този момент блокираха сходни претенции в Организация на обединените нации, напомня Би Би Си. Тези дейности на Вашингтон идват, откакто американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна в Израел с премиера Бенямин Нетаняху.

Призивите за помирение идват на фона на все по-тежката филантропична рецесия в Газа. По данни на Организация на обединените нации над 1 млн. души гладуват в анклава.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР