Русия и Франция ще разгледат възможността за лична среща между

...
Русия и Франция ще разгледат възможността за лична среща между
Коментари Харесай

Макрон и Путин подготвят двустранна лична среща

Русия и Франция ще прегледат опцията за персонална среща сред президентите на Русия Владимир Путин и Еманюел Макрон на Франция. Това заяви пресслужбата на Кремъл в понеделник след телефонен диалог сред двамата президенти, съобщи ТАСС.

" Страните се договориха за по-нататъшни телефонни контакти. Те също по този начин се съгласиха да прегледат опцията за персонална среща сред съветския и френския президент ", се споделя в известието.

" Лидерите продължиха да обменят отзиви по обстановката към Украйна и по въпроси, свързани с дълготрайните правно обвързващи гаранции за сигурност за Русия ", се споделя в известието. " Владимир Путин за следващ път осведоми за кардиналните подходи на Русия към тези проблеми ".

Това е вторият телефонен диалог сред двамата президенти през последната седмица. Те разговаряха по телефона в петък, 28 януари. Разговорът им беше фокусиран върху въпроса за гаранциите за сигурност на Русия. Руският президент сподели, че Москва ще проучва писмените отговори на Съединени американски щати и НАТО на нейните планове на съглашения и преди да вземе решение за по-нататъшни дейности.

Той обаче акцентира, че Западът е пренебрегнал кардиналните опасения на Русия в отговорите си.

Макрон нееднократно се афишира за договаряния с Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР