Русия и Беларус започнаха летателни и тактически учения с подразделения

...
Русия и Беларус започнаха летателни и тактически учения с подразделения
Коментари Харесай

Москва и Минск започнаха учения на бойната авиация в Беларус

Русия и Беларус започнаха летателни и тактически учения с подразделения на Военновъздушни сили на двете страни.

Маневрите ще включват въздушно разузнаване, взаимно наблюдаване по границата, въздушна поддръжка на група войски, десант на тактически десант, както и доставка на товари и евакуация на ранени, оповестиха от беларуското министерство на защитата.

По-рано беше оповестено, че ученията ще се проведат от 16 януари до 1 февруари. В тях ще вземат участие всички летища и полигони на Военновъздушни сили и силите за противовъздушна защита на Беларус.

Съвместните маневри привлякоха особено внимание заради опасенията, че Беларус може да взе участие директно в нова съветска атака против Украйна.

Експертите обаче нарекоха по-вероятното пояснение за военната интензивност на Минск желанието да се отвлече вниманието на украинските въоръжени сили и те да бъдат принудени да държат обилни сили по северните си граници, които по този метод да не могат да вземат участие в боевете в южната и източната част на страната.

Ден преди този момент Съветът за сигурност на Беларус съобщи, че взаимните военновъздушни учения с Русия имат чисто защитителен темперамент и ще се съсредоточат върху разследващи действия и разстройване на допустимо нахлуване, съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости.

Минск също по този начин съобщи, че е подготвен за възможни " провокативни дейности " от страна на Украйна.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР