Русия гони двама чуждустранни дипломати.Русия обяви двама финландски дипломати за

...
Русия гони двама чуждустранни дипломати.Русия обяви двама финландски дипломати за
Коментари Харесай

Русия гони двама финландски дипломати като ответна мярка на аналогична стъпка

Русия гони двама чуждустранни дипломати.

Русия разгласи двама финландски дипломати за личност нон грата, предадоха международните организации, като се позоваха на изказване на съветското външно министерство.

Решението е ответна мярка на аналогична стъпка, подхваната от Хелзинки, предаде БТА.

Финландският дипломат е бил извикан през днешния ден в съветското външно министерство. Представители на ведомството са изразили в негово наличие " решителния митинг " на Москва по отношение на неоснователното, съгласно съветската дипломация, решение за оповестяване на съветски дипломати за личност нон грата, както и с " конфронтационния курс на Финландия във връзка с Русия, изразяващ се в това число в доставянето на оръжие на режима в Киев и прикриването на закононарушения на украински националисти срещу мирното население на Донбас и Украйна ", се споделя в изказване на министерството.

Финландия разгласи в неделя кандидатурата си за присъединение към НАТО, като директно разследване на съветското настъпление в Украйна, а малко по-късно аналогично решение разгласи и Швеция. Вчера съветският президент Владимир Путин предизвести, че Москва ще реагира на вероятно " разполагане на военна инфраструктура " на НАТО в тези две страни, напомня Франс прес.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР