Русия е загубила значителен брой военни и важно оборудване, когато

...
Русия е загубила значителен брой военни и важно оборудване, когато
Коментари Харесай

Лондон: руските войски са с огромни загуби в Източна Украйна

Русия е изгубила забележителен брой военни и значимо съоръжение, когато украинските сили са осуетили опита им да преминат река в източната част на страната, оповестиха през днешния ден английски представители, осведоми Асошиейтед прес.

Командването на въздушнодесантните войски на Украйна разгласява фотоси на развален съгласно него съветски понтонен мост над река Сиверски Донец и няколко унищожени или развалени съветски военни транспортни средства наоколо. В информации от украинска страна се споделя, че по-рано тази седмица войските са осуетили съветското прекосяване през реката, като десетки танкове или военни транспортни средства са били развалени или съветските бойци са били принудени да ги изоставят.

Британското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че при опита си да премине реката Русия е изгубила " обилни " детайли от най-малко една батальонна тактическа група - към 1000 военнослужещи, както и съоръжение, употребявано за бързо разрастване на спонтанен понтонен мост.

" Преминаването на река в оспорвана конюнктура е извънредно рискована маневра и приказва за натиска, под който са сложени съветските командири, с цел да реализиран прогрес в интервенциите си в Източна Украйна ", отбелязва английското министерство в ежедневната си осведомителна сводка. " Те (руските командири) поставят всички старания да създадат това, даже откакто пренасочиха войски от други елементи на страната към Донбас ", се споделя в изказването.

Същевременно в оповестено изказване на английския министър на защитата Бен Уолас се споделя, че по-рано тази седмица той и американският му сътрудник са разискали идващите стъпки за подкрепяне на Украйна, в това число военна помощ. Разговорите на Уолъс и Остин са били в сряда във Вашингтон, съобщи Ройтерс.

" Ще продължим да работим, единни и уверено, с цел да осигурим на Украйна това, от което тя се нуждае, с цел да се отбрани против непровокираното съветско навлизане ", се споделя в изказването на Уолъс.

" Обсъдихме идващите стъпки за даване на отбранителна поддръжка за Украйна, както и AУКУС (пакт за защита сред Австралия, Съединените щати и Великобритания), бъдещето на НАТО и други аспекти на нашата обща сигурност ", се добавя в текста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР