Русия е забранила преподаването на български език, затворени са неделни

...
Русия е забранила преподаването на български език, затворени са неделни
Коментари Харесай

Русия забрани българския език в окупирана Украйна

Русия е забранила преподаването на български език, затворени са неделни учебни заведения и центрове в Запорожка област. Това удостовери по Нова телевизия проф. Владимир Милчев, декан на Историческия факултет в Запорожкия университет.

30 български села има в региона, имаме доста добра мрежа от неделни учебни заведения, които се подкрепят от българското министерство на образованието и локални меценати. Моите другари от тези села ми споделят, че е неразрешено да се преподава на български, описа деканът и посочи, че по-голяма част от жителите на тези села са ги напуснали.

По думите му това оповестеният референдум в окупираните региони е финален късмет за Путин да легитимира превзетите от Русия украински земи. “Това е директният път за последваща ескалация в района ”, сподели проф. Милчев.

Според него референдумът не може да бъде законен. " Няма да има задоволителен брой гласове, защото по-голямата част от жителите на огромните градове като Мелитопол и Енергодар са ги напуснали и са в следени от Украйна обитаеми места ", сподели проф. Владимир Милчев.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР