Русия е спряла разработването на новата ракета Змеевик, която по-рано

...
Русия е спряла разработването на новата ракета Змеевик, която по-рано
Коментари Харесай

Русия е замразила проекта за хиперзвукова ракета-убиец на самолетоносачи

Русия е спряла създаването на новата ракета " Змеевик ", която по-рано беше оповестена като хиперзвукова ракета-убиец на самолетоносачи.

Според съветските медии повода за замразяването на плана е, че съветският военнопромишлен комплекс сега предпочитано модернизира съществуващите си ракети, които Русия интензивно употребява против Украйна.

" Засега няма остра потребност от " Змеевик " " - пишат съветските уеб сайтове.

Ракетата " Змеевик " - какво се знае за нея?

По данни на съветските медии създаването на балистична ракета с хиперзвукова бойна част " Змеевик " в Руската федерация е оповестено през юли 2022 година

Предполага се, че тези ракети ще се употребяват от съветските противокорабни системи " Бастион " и " Бал ". Обхватът им е до 4000 км.

Ракета " Змеевик " - изводи на украински специалисти

Както написа Defense Express, за Русия планът " Змеевик " под прикритието на " противокорабна ракета "  би могъл да бъде единствено прикритие за основаването на ракета със междинен обхват на действие при изискванията на настоящия контракт INF (Договор за очистване на ракетите със междинен и по-малък обхват на действие), който лимитира това до 2029 година

" Но би трябвало да се обърне внимание на обстоятелството, че в Руската федерация всички старания са ориентирани към " възстановяване " на към този момент съществуващи разработки.

Това значи, че актуалните запаси на съперника не са задоволителни за провеждането на нови планове, явно и заради липса на технологии.

Но фактът, че Кремъл е решил да не разпръсква запаси, а да ги концентрира върху към този момент наличните оръжия, би трябвало да бъде взет под внимание ", предизвестяват анализаторите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР