Русия е регистрирала първата в света ваксина срещу COVID-19 за

...
Русия е регистрирала първата в света ваксина срещу COVID-19 за
Коментари Харесай

Русия се похвали с първата регистрирана ваксина срещу коронавирус за животни

Русия е записала първата в света ваксина против COVID-19 за животни, с наименованието " Карнивак-Ков ", съобщи пред РИА Новости Константин Савенков, заместник-началник на Роселхознадзор.
Лекарството е създадено от Федералната държавна институция " Федерален център за здраве на животните " (FGBI " ARRIAH " ), подчинено на службата, прецизира БГНЕС. Според Савенков това е първата и сега единствена ваксина за животни против COVID-19 в света.
 Рядък случай на тежка алергична реакция при имунизацията против ковид на Johnson & Johnson Рядък случай на тежка алергична реакция при имунизацията против ковид на JohnsonJohnson
Рядка реакция на имунизацията на JohnsonJohnson (на " Янсен " ) се прояви при мъж от Вирджиния, чиято кожа почнала мъчително да се л...
" В клиничните изпитвания на " Карнивак-Ков ", почнали през октомври предходната година, бяха включени кучета, котки, арктически лисици, норки и други животни. Резултатите от изследванията ни разрешават да заключим, че имунизацията е безвредна и обезпечава висок имунитет на имунизираните животни, а антителата против ковид са направени в 100% от случаите ", сподели Савенков.
" Още през април може да се започва всеобщо произвеждане на имунизацията посредством Федералния център за здраве на животните ", добави той.
Според съветските учени потреблението на ваксина за животни може да предотврати развиването на вирусни разновидности, най-често зараждащи по време на междувидово предаване на патогена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР