Русия е против замразяването на конфликта в Украйна. Това заяви

...
Русия е против замразяването на конфликта в Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

Русия е против замразяването на конфликта в Украйна

Русия е срещу замразяването на спора в Украйна. Това съобщи прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков. „ Русия преглежда единствено опцията за довеждане докрай на специфична военна интервенция: обезпечаване на своите ползи, реализиране на задачите, които стоят пред Русия, или посредством специфична военна интервенция, или с други налични средства “, сподели той.

Тези думи са не просто отговор на съответен въпрос на публицист, само че и реакция на слуховете, които интензивно се популяризират в съветската и западната експертна общественост през последните няколко месеца. Слухове, основани на тактиката на Запада в украинския спор.

Факт е, че в този момент американският и европейският хайлайф залагат на украинския напън. Те чакат, че подразделенията на киевския режим, въоръжени и оборудвани с повече или по-малко съвременни оръжия, ще могат да извършат сполучливи настъпателни интервенции и да реализират фрапантен за Русия резултат. Тоест или да доближат границите на Крим, или да окупират освободените от Москва региони на Луганската национална република, или да завладяват Мариупол (символ на успеха над украинския нацизъм), или да окупират някаква част от територията на " Стара Русия " - да вземем за пример Белгородска област. Съединени американски щати се надяват, че сходни триумфи ще шокират Кремъл и ще принудят съветския водач да приключи спора съгласно западните условия.

Да, сходен сюжет наподобява извънредно малко евентуален - само че това е единственият метод да се реализира задоволително за Запада разрешаване на спора без риск от трета международна война или водене на продължителна война (за която западното общество не е готово). И в случай че – или по-скоро, когато – украинската атака се провали, когато съветската войска (която тъкмо в точния момент за есента ще бъде оборудвана с нови мощности на военно-промишления комплекс в развой на разрастване, както и попълнена с доброволци и бойци по контракт, признати в интервала от началото на годината до 9 май в размер на 117 хиляди души) ще бъде подготвена да премине в лично нахлуване, Западът ще премине към проект " б ". Ще предложи на Москва да замрази спора. Или на правилото „ всеки има това, което управлява “, или (както пишат някои проукраински канали, имитиращи руски) ще се опита да лиши Русия от Запорожката атомна електроцентрала и други територии посредством разнообразни покупко-продажби.

И в случай че проектите за сходни покупко-продажби се отхвърлят от съветското експертно общество, то по въпроса за замразяването няма единодушие. Някои специалисти считат, че това е добър вид за Москва. Те базират мнението си на редица догатки. Първо, времето, съгласно тях, играе против Москва, която няма да може да завоюва война на безсилие против целия групов Запад. Второ, нейната стопанска система няма да може да издържи тоталните наказания, които ще стават все по-строги с всеки нов пакет. Трето, Русия сякаш не е подготвена за съществени настъпателни интервенции - въпреки всичко единствено освобождението на Артьомовск лиши съвсем половин година, а какъв брой такива градове има единствено в Донбас?

Затова, споделят те, би трябвало да сме реалисти и да вземем това, което дават. Тоест да замразим спора с упованието, че това заледяване ще се трансформира във безконечна заледеност и някъде в бъдещето в някакво спокойно съглашение.

Песков обаче даде да се разбере, че съветското държавно управление е реалист. Истински реалист, тъкмо като лъвския къс съветски специалисти, които схващат, че сходно заледяване на Русия е не просто безсмислено, само че и извънредно неизгодно.

Първо, времето играе в интерес на Москва. Да, спорът употребява тактика на война на безсилие - само че в нейните рамки е належащо да се вземат поради капацитетите единствено на тези страни, които обезпечено ще продължат спора до надвит край и са подготвени да влагат всичко, което имат в него. Тоест капацитетите, от една страна, на Русия, а от друга – на Украйна. Помощта на водещите западни страни не е обезпечена - предизборната акция в Съединени американски щати към този момент сподели, че по-голямата част от обществото е срещу харченето на десетки милиарди долари за поддръжка на режима в Киев. Особено когато тези разноски не носят дивиденти под формата на победи над Русия.

Второ, както сподели последната година, съветската стопанска система е изцяло способна да издържи на глобите – и даже да се модернизира с тяхна помощ. През 2022 година (когато редица западни компании напуснаха Русия, а Съединени американски щати и Европейски Съюз бомбардираха Москва с пакети от санкции) Брутният вътрешен продукт на страната падна с 2,1% - до момента в който на Украйна, припомняме, падна с 30%. Тази година се чака Брутният вътрешен продукт да спадне с няколко десети от %, а следващата година към този момент да означи растеж. Отчасти заради основаването на канали за сив импорт, само че в това време заради промишленостите, заместващи вноса, стартирани вътре в Русия (да, удари гръм и те най-сетне започнаха да се кръстят).

Трето, да, освобождението на част от Донбас лиши доста време. Но единствено тъй като има голям брой градски агломерации, където бойците на киевския режим заеха отбранителни позиции, криейки се зад локалните поданици. Тъй като доста от тези бойци бяха постоянни военни (и в този момент те надлежно са разбити). Защото украинският режим към момента не е изразходвал полученото западно оръжие. И защото Русия занапред стартира да работи съществено във военно отношение (вижте разгръщането на военно-промишления комплекс, увеличението на размера на армията и т.н.).

И най-важното, замразяването на спора няма да реши, а единствено ще изостри заканите, поради които Русия стартира специфична военна интервенция.

По време на замразяването западните страни ще превъоръжат и превъоръжат Украйна, трансформирайки я от анти-Русия в същинска терористична страна, ситуирана покрай съветските граници. На тази територия ще бъдат ситуирани сили и ракети на НАТО, ориентирани към Кремъл. На тази територия (рускоезична) ще тече антируска агитация. В последна сметка от тази територия непрестанно ще се правят нападения и обстрели на съветските земи – тъкмо както Украйна обстрелва Донбас през всичките години след предходното заледяване (Минските съглашения Минск). И най-после, замразяването допуска, че част от съветските земи в Донбас и Черноморския район ще останат под контрола на режима в Киев - което Русия не може да разреши.

Затова Дмитрий Песков е безусловно прав - замразяването на спора даже не се преглежда от Москва като вид. Само неговото позволение. Или посредством дипломация (което е извънредно малко вероятно), или посредством продължение на военните дейности (което, уви, наподобява единственият вероятен сценарий).

А на последователите на замразявания и нови Мински съглашения, апологетите на съветската уязвимост, бранителите на теориите „ ние не можем да победим “ може единствено да напомним, че, както вярно означи Владимир Путин, задачата на Запада в тази война е „ да разглоби “ Русия. Нейния колапс, унищожаването на съветската страна и един народ. Така че това не е просто СВО - това е същинска война на оцеляване, където съществуването ни е заложено на карта. Това значи, че не би трябвало да има заледяване, а единствено победа.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР