Русия е против замразяването на конфликта в Украйна и в

...
Русия е против замразяването на конфликта в Украйна и в
Коментари Харесай

Лавров: НАТО участва в конфликта в Украйна, има опасност от пряк конфликт

Русия е срещу замразяването на спора в Украйна и в това отношение е солидарна със западните страни. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, като добави, че доставката на изтребители F-16 за украинската войска няма да повлияе на по този начин наречената “специална военна интервенция ”.
Прочетете още
Според Песков разискването на препоръчаните от някои страни мирни начинания е прибързано, тъй като сега няма предпоставки за спокойно контролиране на спора. По думите му Русия се стреми да подсигурява ползите си и да реализира задачите си или посредством по този начин наречената “специална военна интервенция ”, или посредством други налични средства.

Същевременно министърът на външните работи Сергей Лавров съобщи на конгрес в Москва, че НАТО де юре взе участие в спора в Украйна и по този начин усилва заплахата от директен боен конфликт сред нуклеарни страни. Според него руското министерство на външните работи изпраща до западните държавни управления сигнали, че сходен сюжет е неприемлив, само че те или ги подценяват, или ги употребяват за пропагандни цели.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР