Русия е поискала от Съвета за сигурност на ООН да

...
Русия е поискала от Съвета за сигурност на ООН да
Коментари Харесай

Русия подаде жалба в ООН, че в Украйна се извършват забранени биологични дейности

Русия е поискала от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да сътвори комисия, която да проверява нарушавания от страна на Съединени американски щати и Украйна на конвенцията, забраняваща потреблението на биологични оръжия, осведоми Associated Press.

В проекторезолюция, публикувана до членовете на съвета се споделя, че според член VI от конвенцията Русия е подала публична тъжба, в която се твърди, че в Украйна се правят неразрешени биологични действия.

Скоро след началото на военните дейности на украинска територя Русия насочи обвинявания към Съединени американски щати и Украйна,че в страната има секрети американски лаборатории, които са взели участие в биологична война, напомня БНР.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя декларира, че популяризира резолюцията, дружно с към 300 страници материали, преди срещата на Съвета за сигурност, която Москва привиква в четвъртък по отношение на биологичните действия в Украйна. Русия също възнамерява да организира съвещания на специалисти от Съвета по проекторезолюцията.

Проекторезолюцията в този момент би трябвало да упълномощи Съвета за сигурност да сътвори комисия, която да проверява изказванията и да рапортува резултатите от следствието до края на ноември и на страните по конвенцията на конференция в Женева до 16 декември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР