Русия е отказала официално искане на Холандия да им предаде

...
Русия е отказала официално искане на Холандия да им предаде
Коментари Харесай

Холандия е категорична: Русия нарочно е пуснала основния заподозрян за свалянето на полет MH17

Русия е отказала публично искане на Холандия да им съобщи обвинения в присъединяване в свалянето на полет MH17 над Украйна Владимир Цемах, съобщи БГНЕС.
Цемах е украински жител, който е обвинен в ръководеното от Холандия следствие на свалянето на самолета през лятото на 2014 година, когато бяха убити всички 298 души на борда. Две трети от пасажерите бяха холандци.
Полет МН17 на Малайзийските авиолинии беше свален в Украйна, до момента в който минаваше над територии, следени от проруските бунтовници. Разследването заключи, че пътническия аероплан, летящ от Амстердам до Куала Лумпур, е бил свален с ракетна установка " Бук ", изпратена в Източна Украйна от военно отделение в съветския град Курск.
Москва отхвърля да е направила нещо неправилно.
Цемах се търси от холандските управляващи, само че не е измежду четиримата мъже, които ще бъдат съдени задочно в съд в Холандия през март. Тримата руснаци и един украинец са упрекнати в ликвидиране и са считани за съответните реализатори, свалили самолета.
" Прокуратурата заключи, че Русия съзнателно е разрешила на господин Цемах да напусне Руската федерация и е отказала да извърши настояването на Холандия. Според Европейската спогодба за изгонването, те бяха длъжни да го създадат ", разгласи прокуратурата в Холандия в изказване.
Цемах, който украинските служби за сигурност показват като пълководец на проруските сепаратисти в Донбас, беше пратен на Русия при размяната на пандизчии с Украйна през септември, която включваше известния режисьор Олег Сенцов и задържаните от съветските управляващи украински моряци при случая в Керченския пролив. Холандските прокурори споделиха, че са поискали от Русия да задържи Цемах и да го изпрати в Холандия за разпит. На 19 ноември Русия им дала отговор, че не може да го направи, тъй като местонахождението на Цемах е незнайно.
Какво тъкмо е формалното умозаключение на холандското следствие за нещастието - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР