Русия е обезпокоена, че някои страни може да се възползват

...
Русия е обезпокоена, че някои страни може да се възползват
Коментари Харесай

Русия: Някои държави може да се оправдаят с военната обстановка, за да отстъпят от целите за климата

Русия е обезпокоена, че някои страни може да се възползват от " усложнената геополитическа конюнктура ", с цел да оправдаят отстъплението си от към този момент поети отговорности по опазването на климата. Това съобщи на конференцията КОП 27 в Египет съветският специфичен представител за климата Руслан Еделгериев, представен от Ройтерс.

" Изразяваме съществено безпокойствие от проектите на някои страни и районни асоциации да употребяват усложнената геополитическа конюнктура като претекст да преразгледат към този момент поети отговорности ", сподели Еделгериев, цялостното название на чиято служба е консултант на президента на Русия и специфичен президентски представител по въпросите на климата.

Той означи, че светът се е трансформирал трагично от последната климатична среща на върха в Глазгоу предходната година.

" Световната енергийна рецесия, почнала през 2021 година след коронавирус пандемията заплашва да блокира световния енергиен преход " към отвод от изкопаемите горива, сподели той.

Еделгериев добави, че Русия интензивно се пробва да предотврати измененията в климата.

Когато съветският представител излезе на трибуната, с цел да приказва, няколко европейски делегати демонстративно излязоха от залата, съобщи Асошиейтед прес.

Те бяха общо четирима, а единият от тях беше облечен в синьо и жълто, цветовете на украинското знаме. Докато това се случваше, на банката на делегацията на Съединени американски щати нямаше никого.

На същия конгрес, по време на проведена от съветската делегация полемика в границите на конференцията в Шарм ел Шейх, към десетина стачкуващи показаха митинга си против съветската инвазия в Украйна.

Протестиращите, които бяха най-вече младежи, седнали измежду аудиторията в залата, се изправиха един по един и се провикваха от място, с цел да изразят позицията си. Някои от тях упрекнаха панелистите в полемиката, че са " военнопрестъпници ".

Охраната на конференцията в Шарм ел Шейх бързо изведе протестиращите от залата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР