Русия е най-големият инвеститор в Черна гора за първите четири

...
Русия е най-големият инвеститор в Черна гора за първите четири
Коментари Харесай

Русия е най-големият инвеститор в Черна гора за първите четири месеца на годината

Русия е най-големият вложител в Черна гора за първите четири месеца на годината с 41,6 милиона евро директни вложения, като 20 милиона евро от тях са вложени в пазаруването на недвижима благосъстоятелност, оповестява вестник " Побиеда " от Подгорица.

Като се базира на данни от централната банка на Черна гора, вестникът написа, че в същия интервал в страната от чужбина са вложени общо 306,4 милиона евро, което е с 68,4 милиона повече в съпоставяне със същия интервал на 2021 година

На второ и трето място по директни вложения са Обединените арабски емирства и Турция. Украинци са похарчили за недвижими парцели в Черна гора 4,6 милиона евро, има и доста нарастване на вложенията от Германия.

Руснаци са вложили в Черна гора 15 милиона евро повече в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, добавя " Побиеда ".

От 1 февруари до 9 юни тази година руснаци са основали 1100 компании в Черна гора, най-вече от АйТи бранша.

Руснаци са притежатели или съсобственици на 18 906 недвижими парцела и 3,9 милиона квадратни метра земя в 13 общини в Черна гора, написа вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР