Русия е на няколко часа от неизпълнението на външния си

...
Русия е на няколко часа от неизпълнението на външния си
Коментари Харесай

Путин докара дефолт по външния дълг, следва национален банкрут

Русия е на " няколко часа " от неизпълнението на външния си дълг, написа Bloomberg, представен от Каспаров.ру. Гратисният интервал за заплащане на лихви по еврооблигации в размер на към $100 млн. изтича през днешния ден.

Според облигационните документи това би означавало „ събитие по дифолт “. Изданието написа, че това е " значително алегорично събитие ", тъй като страната към този момент се е трансформирала в стопански новобранец.

Москва имаше гратисен интервал от 30 дни от 4 април, с цел да извърши заплащанията на капитала и лихвите, само че от S&P не чакаха Русия да ги конвертира в долари, поради западните наказания, които подкопават " готовността и механически качества (на Русия) да съблюдава изискванията " на отговорностите си.

Пълното несъблюдение на заплащанията на външен дълг в задгранична валута ще бъде първото за Русия от повече от век, когато болшевишкият водач Владимир Ленин се отхвърли от облигации, издадени от царското държавно управление.

На 23 юни съветското министерство на финансите заяви за заплащания по дълга към схемата на рублата заради „ несъблюдение от страна на задграничните контрагенти на отговорностите им да правят заплащания за обслужване на държавния дълг на Руската федерация “. Еврооблигациите обаче не разрешават реализиране на заплащания по този метод.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР