Русия е изтеглила корабите си от българската икономическа зона в

...
Русия е изтеглила корабите си от българската икономическа зона в
Коментари Харесай

Русия е изтеглила корабите си от нашата зона в Черно море

Русия е изтеглила корабите си от българската икономическа зона в Черно море. Адм. Ефтим Ефтимов, шеф на защитата, удостовери тази информация. Той уточни, че през юли в нашата зона на Черно море са почнали да навлизат съветски военни кораби.

„ От месец септември не следим кораби на Руската федерация в нашата икономическа зона “, съобщи той пред Българска национална телевизия.

„ Потвърждавам, към сегашния момента кораби на Руската федерация в западната част на Черно море няма “, сподели още той.

" В нашата икономическа зона и изобщо в западната част на Черно море няма военни кораби на Руската федерация “, повтори той.

Той посочи, че корабоплаването в българската икономическа зона е свободно. Няма юридически спънки съветски кораби да минават през нашата зона.

Това, което от българска страна се смята за недобра процедура, е да се афишира непозната икономическа зона за рискова заради военни учения, уточни той.

Руските сили са се изтеглили след превантивни дейности на българския военноморски флот и НАТО.

" Ние засилихме наблюдението в тези морски пространства, по-късно се започнаха и ограничения в групов формат, т.е. беше издигнат въпросът на равнище НАТО, с цел да получим поддръжка на равнище на ситуационната информираност. От тогава не сме следили влизане на съветски кораби и приближаване в тази зона. И го удостоверявам към сегашния миг ", сподели по-рано в Сливен адм. Ефтимов. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР