Русия е изправена пред угрозата да загуби домакинските си мачове

...
Русия е изправена пред угрозата да загуби домакинските си мачове
Коментари Харесай

Русия е заплашена да изгуби домакинството си на Евро 2020

Русия е изправена пред угрозата да загуби домакинските си мачове на Евро 2020, откакто комисия към Световната антидопингова организация (WADA) предложи страната да бъде осъдена да не приема спортни събития в идващите четири години. Русия може да бъде извадена и от олимпийските игри в Токио следващата година.

В основата са продължаващите допинг кавги. Преди година WADA възвърне правата на Руската антидопингова организация (РУСАДА), за което понесе доста рецензии. Тогава страната извърши изискванията, едно от най-важните от които беше да даде данните от московската лаборатория. WADA регистрира това като триумф, само че по-късно разгласи, че получената информация евентуално е манипулирана.

В мнението се показва, че на Русия би трябвало да се лишават семейства, в случай че това не е невероятно заради юридически аргументи.

Догодина страната би трябвало да одобри мачове от Евро 2020 в Санкт Петербург. Предвидено е там да се играят срещи от груповата фаза, както и от четвъртфиналите.

Сред другите значими събитие, които би трябвало да се проведат в Русия в околните години, е и международното по волейбол за мъже през 2022 година

Изпълнителният комитет на WADA ще заседава на 9 декември в Париж. Тогава ще бъде решено дали Русия да бъде осъдена.

" Потапяме се - през идващите четири години, в нова фаза от съветската допинг рецесия ", съобщи шефът на Руската антидопингова организация Юрий Ганус, представен от Агенция Франс Прес.

 Русия е застрашена да изгуби семейството си на Евро 2020
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (285)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР