Русия е готова за всякакви сценарии, но не иска пряк

...
Русия е готова за всякакви сценарии, но не иска пряк
Коментари Харесай

Путин: Русия е готова за всякакви сценарии, но не иска пряк военен сблъсък със САЩ

Русия е подготвена за всевъзможни сюжети, само че не желае директен боен конфликт със Съединени американски щати, заяви съветският президент Владимир Путин по време на сказка с публицисти в Константиновския замък, съобщи ТАСС. Той засяга случаите в Сирия.
" Винаги сме подготвени за всевъзможен сюжет, само че никой не желае това и по самодейност на американската страна преди време създадохме специфичен механизъм за предотвратяване на тези конфликти. Директно нашите ръководители на избрани подразделения поддържат връзка между тях, имат опция да се съветват при всяка спешна обстановка. Това демонстрира, че никой не желае никакви конфликти ", сподели Путин.
Контраадмирал Олег Гуринов, заместник-ръководител на съветския Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия, заяви, че от началото на тази година самолетите на водената от Съединени американски щати интернационална коалиция са направили 23 рискови доближавания със самолети на съветските Въздушно-космически сили (ВКС) в небето над Сирия, а безпилотните летателни апарати са нарушили сигурността на полетите в Сирия 340 пъти. Само на 27 юли изтребители на проамериканската антитерористична коалиция са нарушили сирийското въздушно пространство осем пъти. 
Руският президент съобщи още, че е наясно със обстановката " към специфичната военна интервенция (СВО) в Украйна ", но не счита, че е негова работа да ръководи войските, съобщи ТАСС.
" Не считам, че ръководството на войските е мое дело, това е  неправилно и даже нездравословно. Невъзможно е да получавам  ежечасно сведения от фронтовата линия, тъй като хората, които са на фронтовата линия, би трябвало да употребяват единствено специфични средства за връзка, в противоположен случай това е недопустимо от позиция на гарантиране на тяхната сигурност ", съобщи съветският водач.
" Но, несъмнено, аз съм наясно с нещата, които се случват там. Няколко пъти дневно се свързвам с управлението на Министерството на защитата, в случай че е належащо, и с съответни подразделения ", добави той.
Путин съобщи, че украинските въоръжени сили не са съумели в опитите си за контранастъпление в нито един от секторите на Запорожкото направление, където боевете се ускориха през последните дни. Той означи, че в четвъртък украинските военни са се пробвали да приберат изоставени ударени транспортни средства, ранени хора и трупове, само че са били разпръснати от съветските войски.
Путин сподели, че украинските сили пробват да нападат съветските позиции в пеши порядък, грижейки се за военната си техника и страхувайки се да не я изгубят.   " В момента се следят някои промени. В какво се състоят те: те (украинските сили) докарват хора до фронтовата линия с бронирани машини, оставят ги там и техниката незабавно изчезва. Очевидно те се грижат за оборудването, страхувайки се да не го изгубят. И нападат пешком, като излагат хората си на ударите на нашите танкове, артилерия и така нататък ", сподели президентът.
В същото време Путин уточни, че през последните два дни в зоната на специфичната военна интервенция не са настъпили съществени промени. " Смятам, че това се дължи на обстоятелството, че съперникът изтегли своите щурмови елементи тук-там, където възвръща боеспособността си. Те са понесли огромни загуби както в жива мощ, по този начин и в техника ", добави съветският водач.
Промяната в тактиката на украинските сили безусловно несъмнено обвързвана със загубата на бронирани транспортни средства, продължи президентът. " В този миг, като се стартира от 4 юни (началото на контраофанзивата на Украйна - бел. ТАСС), както споделих и по-рано, мисля, че те са изгубили 405 танка - това е, което виждаме единствено. Сега тези загуби възлизат на 415 танка. Е, и над 1300 единици бронирана техника от разнообразни класове ", сподели Путин. Той добави, че от посочената техника  " две трети евентуално е западно произвеждане ". " Тук може би няма какво да се добави.Такива дейни дейности, каквито имаше преди два дни, в този момент не се следят, макар че загубите са огромни в жива мощ. Но това се дължи точно на смяната на тактиката ", сподели президентът. " Разбира се, на всички места врагът е спрян, отхвърлен обратно ", добави той.
Руските сили в зоната на отговорност на генерал-лейтенант Андрей Мордвичев, командващ войсковата формация " Център ", освен отблъскват украинските офанзиви, само че и минават в контранастъпление и напредват, сподели още Путин. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР