Русия е готова да се откаже от повечето си искания

...
Русия е готова да се откаже от повечето си искания
Коментари Харесай

Русия е на път да се примири с членството на Украйна в ЕС и гаранции за сигурност като чл. 5 на Договора за НАТО

Русия е подготвена да се откаже от множеството си претенции към Украйна, които сложи при започване на войната, оповестява Financial Times с позоваване на четири източника, осведомени с хода на договарянията сред двете страни.

Москва продължава да упорства Украйна да се откаже от проектите си за влизане в НАТО, да се ангажира да не бъдат разполагани бази на трети страни на нейна територия и да се подсигурява, че Киев няма да се опита да сътвори свое нуклеарно оръжие.

Същевременно Русия е подготвена да се помири с приемане на Украйна в Европейски Съюз и с даването на многостранни гаранции за сигурността на украинската страна от страна на редица мощни във военни отношение страни, в това число Съединени американски щати и Англия. Първоначалните искания на Кремъл за " демилитаризация " и " денацификация " на Украйна отсъстват от плана са спокойно съглашение.

Членът на украинската делегация на договарянията Давид Арахамия показва, че плануваните гаранции за сигурността на страната са " близки до член 5 " от контракта на НАТО за груповата защита, предусещащ нападението против дадена страна да се счита за нахлуване против всички съдружници.

Предвижда се съглашението да бъде утвърдено освен от Русия, само че и от Съединени американски щати, Китай, Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Полша, Турция и Израел.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР