Русия е готова да инвестира около 1,4 милиарда долара в

...
Русия е готова да инвестира около 1,4 милиарда долара в
Коментари Харесай

Путин: Готови сме с 1,4 млрд. долара за „Турски поток“ през Сърбия, но зависи от ЕС

Русия е подготвена да влага към 1,4 милиарда $ в развиването на инфраструктурата в Сърбия за пробутване на газопровода „ Турски поток “. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на взаимна конференция със сръбския президент Александър Вучич.

„Ние в действителност приготвяме тази работа, дори на практика я започваме, само че в последна сметка всичко ще зависи от други страни, в това число и от страните от Европейския съюз – доколко ще могат да защитят суверенните си национални ползи в разговор с европейските структури“, акцентира Путин.

Държавният глава означи, че Русия е подготвена да натовари както „ Северен поток, по този начин и „ Турски поток “, като към момента има благоприятни условия за опазване на преноса през Украйна.

„Ето, преди време се опитвахме, планирахме и дори бяхме почнали работата по „Южен поток“. Но, както знаете, не по наша виновност беше преустановен този план. Сега България демонстрира интерес „Турски поток“ да бъде удължен през нейна територия и да продължава към Сърбия, Унгария и по този начин нататък. Ние сме подготвени за това изцяло. Даже приготвяме инвестициите“, сподели още Путин.

Въпросът ще бъде разискван при визитата на турския президент Реджеп Ердоган в Русия идната седмица. Путин означи, че Турция се отнася позитивно към продължаването на газопровода към Евросъюза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР