Русия е доставила първите ядрени бойни глави в Беларус, заяви

...
Русия е доставила първите ядрени бойни глави в Беларус, заяви
Коментари Харесай

Путин: Русия е доставила първите ядрени бойни глави в Беларус

Русия е доставила първите нуклеарни бойни глави в Беларус, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, съобщи Франс прес. С тази вест Путин конкретизира това, което Москва бе оповестила през март.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10789
" Първите нуклеарни бойни глави бяха доставени на територията на Беларус. Това са единствено първите, до края на лятото, до края на годината, ние ще приключим изцяло и напълно тази работа ", съобщи Путин по време на икономическия конгрес в Санкт Петербург, за който Франс прес не беше акредитирана, само че който се излъчва по малкия екран, написа " 24 часа ".

Путин напомни, че разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус е плод на съглашение, оповестено през март дружно с беларуския президент.

Тези първи доставки както наподобява са били ускорени, тъй като на 9 юни Путин бе споделил, че разполагането на оръжията ще стане през юли. Тогава това изявление се оказа в несъгласие с думите на президента на Беларус, който пък съобщи на 25 май, че първите нуклеарни оръжия към този момент са били доставени в страната му.

Тактическите нуклеарни оръжия могат да причинят големи вреди, само че техният радиус на деяние е по-ограничен от този на стратегическите нуклеарни оръжия, съобщи Българска телеграфна агенция. В началото на април Русия сподели, че е почнала да образова беларуски военни за потреблението на тактически нуклеарни оръжия. Освен това, в предишното Путин съобщи, че 10 самолета към този момент са оборудвани в Беларус за потреблението на такива оръжия и специфичен склад ще бъде построен до 1 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР