Производството на зехтин в Гърция нараства, докато цените постепенно падат.

...
Производството на зехтин в Гърция нараства, докато цените постепенно падат.
Коментари Харесай

Цената на зехтина в Гърция пада

Производството на зехтин в Гърция нараства, до момента в който цените последователно падат. Новината оповестява гръцкото издание Kathimerini.

Прогнозите за производството на зехтин в Гърция тази година са оптимистични, макар че по-сигурни изводи ще бъдат налични след към месец. „ В момента сме в интервал на разцвет и след към месец ще дадат плод. Всичко това при изискване, че всичко ще се развива обикновено “, сподели президентът на Националната междупрофесионална организация за зехтин Манолис Джанулис пред Атинско-македонската осведомителна организация.

Въпреки че към момента не могат да се създадат безапелационни изводи, има чувство, че реколтата ще бъде по-висока от миналогодишната, която съгласно оценките е достигнала сред 130 000-150 000 тона, което е рекордно ниско. През последния месец се следи и деескалация на индустриалните цени, които към момента не са достигнали до крайния консуматор.

Цените последователно понижават „ Имаме понижение от 1-1,30 евро на литър в индустриалните цени “, сподели Джанулис и добави: „ Разбира се, това последователно ще се отрази в цените на супермаркетите. Днес зехтинът екстра върджин се продава от производителите за 7,80-8,20 евро/л спрямо 9,30-9,50 евро/л преди месец ".

 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР