Русия е дала подкрепа за българския туризъм, но ще е

...
Русия е дала подкрепа за българския туризъм, но ще е
Коментари Харесай

Къде предлагат 10 дни ол-инклузив в 5-звездни хотели за 270-300 долара

Русия е дала поддръжка за българския туризъм, само че ще е огромен триумф, в случай че задържим растежа на съветски туристи поради нападателната ценова политика на Турция.  Това разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова пред кореспонденти в Народното събрание.

Тя бе в държавната делегация с Бойко Борисов в Руската федерация (РФ) тази седмица, оповестява Флагман.

Президентът Владимир Путин дал единодушие 2019 година да е „ година на туризма на Русия в България и на България в Русия ”.  В евразийската страна имало традиция всяка година да афишират такава партньорска страна, което насочвало техните туристи.

Николина Ангелкова съобщи, ч е през цялата 2017 година у нас са пристигнали 559 000 съветски туристи. С сътрудниците и от РФ се разбрали да запазят същия % на растеж и през тази година.
Трябва да ви кажа, че това ще бъде извънредно огромен триумф поради извънредно нападателната ценова политика, която Турция води по отношение на този пазар, с цел да върне позициите, които загуби преди две години. Така че чакаме същите цифри да получим и през това лято, като все още следим един лек спад от към 3 до 4%, което е в границите на предстоящото, отново споделям, поради извънредно нападателната ценова политика на Турция ” , съобщи министър Ангелкова.

„ Само за сведение,  това, което получих от моя сътрудник като информация, е – Турция предлага 10-дневни пакети в 5-звездни хотели ол-инклузив от 270 до 300 $, което - сами разбирате, ние няма по какъв начин да се борим с тази извънредно нападателна ценова политика. Но обстоятелството, че чисто политически имаме тази поддръжка и сме в топ 5 на желаните пазари за съветски туристи, както и това, че има декларирани доста повече постоянни линии за летищата „ Варна ” и „ Бургас ”, в сравнение с чартърни, дава съображение да считаме, че ще запазим устойчивостта. И в действителност цифрите, които получихме предходната година, ще можем да получим и това лято, което, отново споделям, ще бъде доста огромен триумф на фона на тази конкуренция ”, добави министърката на туризма.

Тя се отнесе резервирано към измененията на чуждоезични географски имена в Старозагорско.  Според нея това би трябвало да се подлага на необятно публично разискване.

Ангелкова  даде образец с „ Аладжа манастир ”, „ Карадере ”, „ Корал ” и храма „ Александър Невски ”.
Ако тези имена бъдат изменени, ще би трябвало да вършим доста по-голяма реклама за непознатите туристи, изясни министърката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР