Русия е била близо до това да свали пътнически самолет

...
Русия е била близо до това да свали пътнически самолет
Коментари Харесай

Русия можеше да свали пътнически самолет преди олимпиадата в Сочи, разкри Путин

Русия е била покрай това да смъкна пътнически аероплан тъкмо преди откриването на зимната олимпиада в Сочи през 2014 година, разкри президентът Владимир Путин.

Това стана във втори съветски пълнометражен биографичен филм за него, излъчен в границите на една седмица. Следващата неделя са президентските избори, на които той безспорно ще получи нов мандат и ще може да ръководи до 2024 година

Случаят е прочут и отклоняването на Boeing 737-700 на турската самолетна компания Pegasus Airlines над Черно море бе следено от медиите с паника. Той се върна към курса си от Харков до Истанбул и след кацането се разбра, че става дума за пианска кавга, прераснала в сборичкване.

Но във кино лентата " Путин " както президентът, по този начин и ръководителят на Федералната работа за сигурност Александър Бортников споделят, че е била вдигната бойната авиация на Русия, тъй като се предполагало, че на борда на самолета със 110 души има терорист.

" Имаше банкет преди откриването на олимпиадата дружно с представители на Международния олимпийски комитет. Седнахме в рейса и поехме към стадиона. Някъде по средата адютантът ми съобщи телефон, на който беше офицер от щаба за сигурност на игрите ", описа Путин във кино лентата.

Той му предал, че е " високомерен аероплан, който би трябвало да лети от Украйна до Истанбул, само че завзелите го желаят да кацнат в Сочи ". Бортников добавя, че бойната авиация е била вдигната във въздуха, " с цел да направляваме полета на самолета, ставаше дума за броени минути ".

" Попитах ги какво оферират и отговорът бе предстоящият - в сходство с проекта за дейности при сходно развиване на обстановката. Да се смъкна ", споделя Путин. След което добавя, че издал заповед " да се работи в сходство с проекта ".

Някъде 5-7 минути по-късно същият офицер позвънил да каже, че става дума за " пиянско сборичкване ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР