Русия драстично намалява дипломатическото си представителство в Съединените щати по

...
Русия драстично намалява дипломатическото си представителство в Съединените щати по
Коментари Харесай

Десетки руски дипломати напускат САЩ

Русия фрапантно понижава дипломатическото си посланичество в Съединените щати по гледище на американците. В края на януари идната година, 27 ще би трябвало да изоставен със фамилиите си. Това удостовери посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов.

В изявление за предаването “Пълен контакт” на известния прокремълски публицист Владимир Соловьов дипломат Антонов изрази недоумението си от държанието на американските управляващи.
свързани новини1662на 23.10.20213211на 07.10.2021
" Визовият проблем не е решен за нас. Отнети са акредитациите на съпругите на доста наши приятели. Не издават визи на децата. Не разбирам какво цели тази политика на делене на фамилиите на дипломатите ", сподели той, представен от БНР.

Анатолий Антонов добави, че още 27 ще бъдат принудени да изоставен през юни, в случай че в това време казусът с визите не бъде решен.

Дипломатът упрекна американската страна, че раздухва мнимата съветска опасност, с цел да оправдае неуспеха на украинския президент Володимир Зеленски. Антонов уточни, че в това време Вашингтон продължава да доставя оръжие на Украйна, а НАТО - да се доближава до съветските граници и да усвоява Черно море.

Според него Америка се заблуждава, в случай че считат, че Русия ще се уплаши от военния капацитет на Североатлантическия алианс.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР