Русенци са притеснени заради инсталация за биологични отпадъци в Гюргево.Недоволство

...
Русенци са притеснени заради инсталация за биологични отпадъци в Гюргево.Недоволство
Коментари Харесай

Русенци са притеснени заради инсталация за биологични отпадъци в Гюргево

Русенци са обезпокоени поради апаратура за биологични боклуци в Гюргево.Недоволство на хората е подбудено от желание за създаване на инсинератор в прилежащия румънски град Гюргево. Хората започнаха подписка, с която показват несъгласието си на отсрещния бряг да има апаратура за биологични боклуци. Заканите са и за обсада на Дунав мост.

Според Мира Душкова е направено мнение от юрист и е изпратено към екоминистерството. 

" Възмущаваме се, че не сме известени допустимо най-рано за построяването на този цех ", изясни пред NOVA тя. 

Недоволните споделят още, че не желаят да живеят в тежка химична среда, която да усили замърсяването във въздуха. Предвижда се инсинераторът да бъде издигнат на мястото на площадката на някогашния цех " Верахим ", а обгазяванията точно от него през 80-те години изведоха на митинг русенци. Серните и азотните диоксиди, както и фураните са най-опасни, сигнализират от локално екологично сдружение.

Кметът Пенчо Милков показа, че общината също има негативно мнение за построяването на оборудването в Гюргево. Съпреседател на партия " Зелена Румъния " съобщи за медията, че вложителят, който има желание да строи в Гюргево, е бил отритнат от други градове. Около 9 септември Министерство на околната среда и водите би трябвало да уведоми румънските си сътрудници за мнението по проблема.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР