Русенският клон на международната ИнМюзик е най-динамичното предприятие за региона

...
Русенският клон на международната ИнМюзик е най-динамичното предприятие за региона
Коментари Харесай

Как "ИнМюзик" стигна от Роуд айлънд до Русе

Русенският клон на интернационалната " ИнМюзик " е най-динамичното дружество за района на Русе през 2021 година Офисът е основен за компанията - производител на професионална музикална и озвучителна техника, защото дава отговор за комерсиалните й интервенции. Амбициите на " ИнМюзик " са някой ден да разкрият дистрибуционен център в България. Визитка: Име: " ИнМюзик " Създадена: 2018 Сектор: Музикални технологии Акционери: " Инмюзик Юръп Лимитед "
Къмбърленд е красиво градче на Източното крайбрежие на Съединени американски щати - в щата Роуд айлънд. Там през 1992 година предприемачът Джак О`Донъл основава дребна компания за музикална техника " ИнМюзик " (InMusic). Днес, 30 години по-късно, " ИнМюзик " е интернационална корпорация с 650 чиновници, главен снабдител на " Амазон " в областта на музикалните технологии, генерира годишен оборот над половин милиард $ и има офиси в Съединени американски щати, Англия, Германия, Нова Зеландия, Тайван, Япония и Русе.

Русенският офис на компанията, оголен през 2018 година и наброяващ 50 души, е основен за " ИнМюзик ", защото дава отговор за комерсиалните й интервенции. През 2021 година оборотът на българската " ИнМюзик " ЕООД пораства с над 230% и надвишава 4.3 млн. лева Този скок я води преди всичко в класацията на " Капитал " - " Гепард ", за най-динамични дребни и междинни предприятия за района на Русе.
Реклама
Самият бранд " ИнМюзик " не е доста различим, защото той е шапката - компанията - майка на към 20 марката за професионалната озвучителна техника, потребителска електроника, електронни музикални принадлежности, модерни устройства за произвеждане на музика - всевъзможни периферни технологии, в това число и програмен продукт, които подкрепят както начинаещи, по този начин и професионални диджеи. Сред по-известните марки под шапката на " ИнМюзик " са Denon DJ и Rane (висок клас професионално диджей оборудване). Брандовете, свързани с потребителска електроника и електронни музикални принадлежности, са M-Audio и Alesis и доста други.
Офисът на " ИнМюзик " в Русе Фотограф: InMusic Защо в Русе?
" Централата ни е на Източното крайбрежие в Щатите - в Роуд айлънд, в едно прелестно селце с 5 къщи и нашия офис. През годините упоритостта на нашия създател и изпълнителен шеф до ден сегашен Джак О`Донъл водят до постоянен и сериозен растеж и той придобива от ден на ден и повече марки и разкрива от ден на ден офиси по целия свят. Техниката се създава от наши подизпълнители в Азия - Китай, Япония, Тайван. В Германия и Англия с изключение на оперативни и дистрибуционни центрове имаме и 2 развойни центъра, където работят ИТ и софтуерните ни екипи ", споделя Ана Велкова, планов управител на " ИнМюзик " в Русе.
230%е растежът на компанията през 2021 година
Тя споделя, че разкриването на клон в България е щастлива случайност - човек от британския офис се мести да живее в Русе и работи отдалечено. След като прекарва известно време в града, осъзнава, че в него има доста младежи, които владеят непознати езици на високо равнище (в града има няколко езикови гимназии с проучване на британски, немски, френски и съветски език - бел. ред.). Въпросният чиновник кани сегашния изпълнителен шеф на " ИнМюзик " ЕООД - Ричард Сиймор, в Русе и му споделя концепцията да разкрият офис. Към оня миг компанията, която работи с мрежа от дистрибутори по целия свят, стартира да се ориентира от ден на ден към електронна търговия и продажби през платформата " Амазон ".
Реклама
Русенският офис е оголен с концепцията да дава отговор за позиционирането на " ИнМюзик " в " Амазон ". " Ние не използваме платформата като електронен магазин за директни продажби, а сме снабдител на " Амазон ", които продават нашите артикули. " Амазон " е голяма опция и голямо предизвикателство и в действителност повода за триумфа ни там се крие тук, в Русе ", споделя Ана Велкова. Тя разяснява, че българският офис е не просто обслужващо звено на компанията майка, а приютява централни оперативни отдели, които последователно през годините са се трансферирали тук поради мощните екипи и положителното показване. Отделите по обмисляне, логистика, електронна търговия и обслужване на клиенти в международен мащаб на " ИнМюзик " са в Русе.
400 хиляди евро е била подготвена да влага компанията в Русе, само че се е отказала поради проблемите на границата. Denon DJ е един от марките по шапката на " ИнМюзик " Фотограф: InMusic Човешкият фактор
" За благополучие градът предлага много гении в тези области заради съществуването на огромни интернационалните предприятия ", споделя Ана Велкова. " Това, което отличава " ИнМюзик " от останалите работодатели в града, е, че работата е 100% интернационално насочена. Всички сътрудници с изключение на в границите на личните си екипи работят с сътрудници във Англия, Германия, Япония, в това число и Нова Зеландия ", добавя тя.

Велкова показва, че приключването на хора и фрагменти от града е предизвикателство и за " ИнМюзик ", само че в същото време компанията е доста атрактивен шеф за връщащите се през последната година младежи в България и по-конкретно в Русе: " Защото разрешаваме оставане в тази интернационална среда и поддържане на високо работно равнище от първия ден в приветлив офис със спокойни, интелигентни и необятно скроени хора. Всичките ми сътрудници тук имат някаква форма на опит в чужбина: дали са учили, работили, или са с опит най-вече и единствено в интернационалните компании. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР