Русенският екомузей е единственото място в България, където е представено

...
Русенският екомузей е единственото място в България, където е представено
Коментари Харесай

Русенският екомузей показва животински видове от поречието на река Дунав




Русенският екомузей е единственото място в България, където е показано многообразието на животинските типове и предпазените територии по поречието на река Дунав , както и съжителството на индивида с природата. Там се намира и най-големият сладководен аквариум в България с риби от Дунав и вливащите се в него реки.
Огромни есетри, сомове, шарани, хищна шука, десетки каракуди и толстолоби посрещат гостите  на аквариума в екомузея на Русе.

„ Обикновеният човек смята, че рибите са типове, които са поредната  храна - това, което се сервира някъде в някое заведение. Да, те са това, само че имат личен живот по този начин, както ние си имаме. Важни са, тъй като през избраните стадии даже от пречистването на една вода, която ние консумираме в Дунав, те вземат участие в този развой “, сподели за БНР екологът Красимир Киров от Русенският екомузей.

По  думите му рибите в аквариумите боледуват най-вече поради неточности на хората в грижите, които те поставят за тях. Той разяснява, че рибите боледуват от напрежението, който претърпяват при превозването от едно място на друго.

Трудоемко е, това желае ежедневни грижи, в това число за тези риби, които са в карантинните съдове , тъй като, когато дойдат от превоз, когато някой ни е подарил или ние сме ги закупили от някъде, от някой завършек на русенска област, желаят ежедневни грижи, тъй като постоянно боледуват от самия. Този превоз, даже смяната на няколко градуса в температурата на водата, в която се транспортират и тази, в която ще ги поставиш провокират потрес и доста постоянно в следствие на  този термичен потрес се задействат някои заболявания “, добави Киров.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР