Русе. За първи път в историята на страната на 26-ти

...
Русе. За първи път в историята на страната на 26-ти
Коментари Харесай

За първи път български младежи ще могат да разговарят на живо с астронавти от НАСА

Русе. За първи път в историята на страната на 26-ти юли 2021 година България ще реализира видеоконферентна връзка онлайн с американски астронавти от Международната галактическа станция. Това ще бъде неповторима опция за възпитаници от цялата страна и Европа да зададат своите въпроси непосредствено към астронавти от НАСА. Това оповестиха от Областна администрация – Русе .

Събитието може да се дефинира като историческо включване и на процедура се явява кулминационната точка на еднодневното събитие „ Ало, Космос! Говори България! “, което ще бъде предшествано от конкурс за набиране на съответните въпроси от възпитаници на възраст сред 6 и 19 години. Конкурсът се организира в интервала сред 21-ви юни и 2-ри юли 2021. Повече информация за изискванията и премиите може да намерите.

Организаторите напомнят, че няма ограничавания, няма „ верни “ и „ неправилни “ въпроси, просто не трябва да са такива, чиито отговори елементарно може да бъдат открити в Google или различен известен източник.
Повече от 30 приети български Неправителствени организации и институции, профилирани в точните науки (STEM) и галактическите проучвания, ще си партнират с Посолството на Съединени американски щати в София като хазаин на тази забележителна демонстрация. В чест на своя 30-ти празник, Атлантическият клуб в България ще координира самодейността. Областният шеф на Русе Борислав Българинов също поддържа самодейността.

Проектът цели да се разпали въображението на актуалната юноша, вдъхновявайки ги да насочат фантазиите си оттатък земната орбита към Луната, Венера, Марс и оттатък. Надеждите са чрез разширеното съдействие със Съединени американски щати в региона на STEM България да изпрати трети астронавт в Космоса.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР