Русе, Кюстендил, Габрово, Сливен, Бургас и Варна са в грипна

...
Русе, Кюстендил, Габрово, Сливен, Бургас и Варна са в грипна
Коментари Харесай

Грипът пристигна в Русе, Кюстендил, Габрово, Сливен, Бургас и Варна

Русе, Кюстендил, Габрово, Сливен, Бургас и Варна са в грипна зараза от 30 януари. В Хасково се удължава грипната зараза.

Грипната зараза за Русе е от 30 януари до 2 февруари. Учебните занятия се преустановяват.

Грипна зараза е оповестена и на територията на област Кюстендил от на следващия ден, 30 януари. От Здравната ревизия са дали рекомендация да спрат образователните занятия.

Община Сливен също афишира грипна зараза. На Регионално ръководство на образованието - Сливен е предложено да прекрати образователните занятия в общината от на следващия ден до 02 февруари, в това число.

На територията на община Габрово за неучебни са оповестени дните 30 и 31 януари заради високото равнище на епидемиологичния развой на грип.

В област Хасково се удължава грипната почивка. Тя обгръща общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово до 02 февруари, в това число. От 30 януари до 02 февруари 2018г., в това число, се преустановяват образователните занятия и в община Димитровград.

До 02 февруари не престават да са в действие противоепидемичните ограничения на територията на област Бургас. Там до второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

От 30 януари грипна зараза е оповестена и в община Варна. Здравните управляващи предлагат да спрат образователните занятия за интервала 30 януари - 06 февруари 2018 година в това число.

Навсякъде, където е оповестена грипна зараза до второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и подхващат незабавни ограничения, защото картината на заболяваемостта е динамична, твърдят от Министерство на здравеопазването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР