Румен Спецов е липсващият герой във всичко, явно не го

...
Румен Спецов е липсващият герой във всичко, явно не го
Коментари Харесай

Дянков скочи срещу любимец на Асен: Защо не пускате Спецов да говори?! Имаме въпроси за Лукойл

„ Румен Спецов е изчезналият воин във всичко, очевидно не го пускат да приказва. Два въпроса би трябвало да му зададем – какъв брой дължи „ Лукойл “ на хазната и второ – какъв брой е арестуваното и неизплатено Данък добавена стойност на компаниите? “
Това сподели пред БНР някогашният министър на финансите Симеон Дянков.
Според него е доста срамно политиците на най-високо равнище да се пазарят с една компания:
„ Било то и огромна компания. Ще има налози, няма да има налози. Тази компания продължава да има някаква преференция и не си дава налозите. Сумата, която „ Лукойл Нефтохим “ дължи на страната от корпоративен налог е 2 150 000 000 лв.. Пак се губи 1 милиард лв. даже от обещанията, които са 500 млн. и 1 милиарда Уж са се разбрали и са се пазарили отново с компанията и над половин милиард липсва. Това е идващият въпрос към държавното управление. … От началото на годината „ Лукойл Нефтохим “ е дала на хазната единствено към 40 млн. лв. “.
Според него тези пари няма да влязат в бюджета на страната:
„ Нито 500-те милиона, нито така наречен милиард. А другият половин милиард къде е? Трябва да се вземе тази дерогация в този момент и да не се пазари по този начин българското държавно управление “.
Симеон Дянков позволи, че хора от държавното управление имат персонален интерес:
„ Защото такава огромна сума от налози и то в година, когато не се събират задоволително и има дупка в бюджета, не се събират налозите от „ Лукойл “. По закон до юни месец всички корпоративни налози би трябвало да бъдат събрани “, изясни той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР