Румен Радев ще понесе политически щети заради скандала с двойното

...
Румен Радев ще понесе политически щети заради скандала с двойното
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Радев ще понесе щети заради двойното гражданство на Кирил Петков

Румен Радев ще понесе политически вреди поради абсурда с двойното поданство на Кирил Петков, който противоконституционно е бил министър, до момента в който е бил и канадец.

Така разяснява проблема юристът доцент Наталия Киселова, която е безапелационна, че не субективното чувство на Петков, а правната уредба, дефинира по кое време е освободено от поданство обещано лице.

„ В документа може да написа, че е освободен на 20 август, само че може и да написа, че тогава е почнала процедурата, нали? Петков много радостно борави с цифрите ", декларира топ юристката пред " Труд ", откакто през вчерашния ден някогашният длъжностен министър на Румен Радев призна, че едвам в края на лятото е спрял да бъде канадски жител законово.

„ В едно от служебните държавни управления на Росен Плевнелиев един от претендентите за служебни министри, безусловно 2 часа преди представянето на кабинета се разбра, че е с двойно поданство. Бях консултант в президентството и като им даваме декларациите, обясняваме на всеки поотделно и един споделя: Аз имам двойно поданство. Тогава Плевнелиев звънна на различен човек, сподели му: Отивай да си купуваш костюм, ставаш министър. Той вика: Трябва да запитвам жена си, а Плевнелиев му сподели да я пита, до момента в който си купува костюма.

Разказах това, с цел да покажа, че преди Петков, в президентството е имало такива случаи ", даде образец за това по какъв начин в предишното е спазван закона на " Дондуков " 2 и не са позволявани тълкования и нарушавания на Конституцията.

„ Това, че Петков ще подава някакъв документ до 9 октомври, не значи, че съдът незабавно ще се произнесе. Съдът може да се произнесе и след изборите. Но Петков до 12 октомври би трябвало да внесе листи в РИК. Така, че той гони този период.

Ако се окаже, че Петков е бил длъжностен министър с двойно поданство, то политически вреди ще понесе и президентът Радев ", безапелационна е доцент Киселова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР