Румен Минчев е на 23 години и от 1 година

...
Румен Минчев е на 23 години и от 1 година
Коментари Харесай

Как стипендиантските програми на Хуауей помагат на младите?


Румен Минчев е на 23 години и от 1 година към този момент е част от екипа на Хуауей Технолоджис България като експерт по продажби. Завършил „ Софтуерно инжинерство “ в Софийския университет, взема решение да вземе присъединяване в стипендиантската стратегия на Хуауей Технолоджис България, което трансформира живота и професионалния му път. Той е награден с отличие Golden seed за изключителни достижения в стипендиантската стратегия ICT Talents training SFTF scholarship program. За мотивацията, фантазиите и реализацията на един младеж, ще ни опише самият Румен.

- Разкажи ни малко повече за себе си ( обучение, занимания, мечти).
-->
Завършил съм бакалавър " Софтуерно инженерство " в Софийския университет. Тази компетентност е извънредно сложна и предизвикателна, само че дава доста благоприятни условия за хората, които търсят развиване в тази сфера. Старая се свободното си време да го обричам на разнообразни дела и да навестявам събития, които да обогатяват моите познания и умения в различини сфери. Затова изборът ми на работа се базираше на опцията за учене и развиване. Хуауей дава неограничени благоприятни условия за трупане на познания и умения за всеки, който демонстрира предпочитание. Част от фантазиите ми, свързани с кариерното ми развиване, се базират навръх непрекъснатият напредък, неналичието на застой и непрестанно изменящата се среда, в която адаптирането те прави по-добър всеки ден.

- Когато кандидатства за стипендиантската стратегия какво си мислеше и очакваше?

Когато научих за стипендианската стратегия на Хуауей, демонстрирах сериозен интерес към нея, макар че фокусът на моята компетентност беше в друга посока. Имах базовите познания, само че все пак имах подозрение, че ще мога да се оправя, знаейки триумфите и лидерската позиция на Хуауей на международния пазар. Тези подозрения изчезнаха, когато станах част от програмата. Материалите са показани по извънредно предразполагащ метод и ученето става елементарно за искащите да вникнат в света на Хуауей, само че от другата страна, като част от екипа на тази огромна компания, а освен като консуматори или крайни клиенти на най-разнообразните устройства и услуги. Препоръчвам програмата с две ръце на всеки студент, който има предпочитание за развиване в тази сфера.

- Вече 1 година си част от екипа на Хуауей - разкажи ни какво ти даде тази една година, на какво те научи.

От съвсем една година съм част от екипа на Хуауей и имах опция за основаване на доста скъпи контакти със експерти от международна големина в разнообразни сфери, които могат да предадат знанието си на всеки, който желае да се развива. Тези контакти със експерти са в основата на по-задълбочено запознаване с необятния свят на Хуауей. Дори и през днешния ден, след съвсем една година, аз всекидневно узнавам нови неща, което е прелестно за всеки, който желае да е част от нещо толкоз огромно. Много постоянно се провеждат и образования, посредством които чиновниците се срещат с нововъведенията в софтуерния свят. Това познание, насъбрано посредством образованията и сътрудниците, е в основата на сполучливите планове, които като част от екипа на Хуауей имах опция да осъществявам през тази година. Тази година ме научи, че няма невъзвожни неща, когато вложиш максимума от себе, с цел да достигнеш там, където искаш и постоянно ще има хора, които ще те поддържат.

- Как се виждаш след 5 години.

Не бих желал да върша смели прогнози за това по какъв начин се виждам след 5 години, само че искренно се надявам да имам опцията да не преставам да съм част от среда, в която ежедневното развиването е съществена полезност и където посредством труда си можеш да постигнеш доста и да достигнеш до толкоз доста хора, правейки живота им доста по-добър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР