Румен Гечев от БСП и Александър Иванов от ГЕРБ се

...
Румен Гечев от БСП и Александър Иванов от ГЕРБ се
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ - словесна престрелка след девет дена протести

Румен Гечев от Българска социалистическа партия и Александър Иванов от ГЕРБ се надвикваха в словесна престрелка след девети ден на митинги, искащи оставката на държавното управление.
Взаимни обвинявания прехвърчаха сред двамата в студиото на бТВ

Румен Гечев съобщи, че Движение за права и свободи ръководи посредством спътници на ГЕРБ:

" Всички основни министерства на това държавно управление са поверени и от години се ръководят от елита на „ Движението за права и свободи “, като реализатори са ГЕРБ и техните спътници. Самият факт, че се отдръпват тримата основни министри с финансови потоци са повече от показателни ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

На собствен ред Иванов отхвърли това да е правилно и сподели, че в действителност левицата се пробва да се откъсне от завещаното от тях, тъй като Българска социалистическа партия е имала зам.-министър от Движение за права и свободи. Освен това депутатът от ГЕРБ загатна, че групата на Българска социалистическа партия има връзка с Дубай, визирайки къде сега се намира предприемачът Васил Божков.

Румен Гечев беше безапелационен, че изказванията за манипулиране на митингите от Дубай са несериозни.

Иванов видя в митингите и опит на избрани политически представители да яхнат силата им, с цел да се изкачат нагоре.

„ Оставката е неспасяема и тя е нужна на България. С това компрометирано ръководство, оповестено за мафия от българския народ, станахме за позор в интернационалните медии. Няма различен излаз с изключение на оставка ", съобщи още Гечев.

„ Българската банка за развиване, финансирана от българските данъкоплатци, финансира олигарсите на България. Има няколко огромни крокодила, които обикалят към нея. Това не са дребни и междинни предприятия. Това са компаниите на Пеевски и на другите олигарси. Потоци от пари текат към компаниите и обръчите на Движение за права и свободи и ГЕРБ “, разяснява Гечев. По неговите думи 700 млн. лева са били откраднати от българския поданик, а виновен за това е министър Горанов, който обстоятелствата и българският народ показват като министър на Движение за права и свободи. „ Парите текат в избрани направления и българският народ по тази причина е излязъл на улицата. От ББР се крадат стотици милиони, от хазарта също “, съобщи социалистът.

Относно отнемането на " студения запас " от Топлоелектрическа централа " Варна " - на Ахмед Доган, Иванов разясни, че в това не трябва да се вижда наказване, и че и от други ТЕЦ-ове е лишен този запас.

„ Въпросът е - за какво ГЕРБ извади студения запас от държавното дружество Марица-изток 2. Марица-изток 1 и 3 са на американците. ГЕРБ безочливо вадят от държавната Топлоелектрическа централа запаса и го дават на Ахмед Доган. И след това настояват, че той не го ръководи “, бе мнението на Гечев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР