Румен Александров-Каспъра не е знаел, че е убил Митко Иванов

...
Румен Александров-Каспъра не е знаел, че е убил Митко Иванов
Коментари Харесай

Каспъра, убил мъж в Столипиново, искал да му помогне

Румен Александров-Каспъра не е знаел, че е умъртвил Митко Иванов откакто двамата се сбили и си разменили удари с ножове, а един от тях попаднал във врата на убития. Той даже е споделил, че желае да му помогне незабавно след случая и е предложил колата си, с цел да го закарат в болница. Това настояват част от очевидците, които бяха разпитани в днешното съвещание в Пловдивския областен съд.

В правосъдната зала показания дадоха 13 от общо 41 души, които са станали очевидци на кървавата драма. Предвид това, че от убийството са минали повече от 3 години, болшинството от хората настояват, че към този момент нищо не си спомнят, което наложи и прочитане на показанията от досъдебното произвеждане. Няколко очевидци обаче поддържаха тезата, че Каспъра е бил в потрес и с голям брой прорезни рани, преди да нанесе съдбовния удар с ножа, написа

Каруцарите, които са били на мястото на случая са помогнали на кървящия Румен Александров, като са превързали раните му, с цел да спрат течението.

„ Той не вярваше, че го е умъртвил и сподели, че не го е блъснал с тази цел. Искаше да го качи в колата и да го закара в болница с цел да го избави, само че в този миг пристигна полицията и го прибраха ”. Това описа пред магистратите Атанас Атанасов, по-известен в махалата като Орхан.

„ Той искаше да помогне. Беше в потрес и сподели, че има кола и може да го закара в болница ”, удостовери Рашко Димитров – Ремзи.

Пет от призованите за през днешния ден очевидци не се явиха в залата и арбитър Екатерина Роглекова ще направи следващ опит да бъдат призовани за идващото съвещание на 4 април тази година. Голямата част от очевидците обаче се намират в Германия и не може да им бъде връчена призовка, въпреки да са оповестени за общодържавно търсене. Освен тях по делото остава да бъдат изслушани още няколко души, както и движимостите лица изготвили експертизите.

Припомняме, че убийството беше осъществено на 21 декември 2019 година, като главният претекст за абсурда е ревнивост. 

Според обвинителния акт жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди случая и си бил пристигнал в Пловдив за празниците. Успял да се срещне с много другари, излизал с разнообразни компании, забавлявал се. До ушите на Румен Александров обаче стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на противника си и избухнал скандал.

Словесната препирня минала във физически конфликт, с замяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.В един миг Каспър намушкал съперника си във врата. Митко умрял преди колата за спешна помощ да пристигна. Очевидно обаче жертвата също е показала експанзия, защото Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, вследствие на навлизане с 10-сантиметров нож.

Опитал се е да избяга, само че служителите на реда от Шесто районно реагирали стремително и го задържали. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР