Румънците най-често катастрофират от чуждите шофьори край морето. Това показва

...
Румънците най-често катастрофират от чуждите шофьори край морето. Това показва
Коментари Харесай

Румънските шофьори най-често катастрофират край морето

Румънците най-често катастрофират от непознатите водачи край морето. Това демонстрира статистиката на локалната полиция във връзка на последните пътни произшествия, оповестява Монитор.

След най-тежкият от тях, варненски лекари в МБАЛ " Света Анна " се борят за живота на ранено 7-годишно дете от Румъния, което е потърпевшо тежко в следващата злополука. Както Varna24.bg заяви, тя е станала на 17 август край Генерал Тошево. Детето е пътувало в лек автомобил " Тойота " с румънска регистрация. Колата не е спряла на знак " Стоп " и е била пометена от движещия се по пътя с преимущество товарен влекач DAF. По двете транспортни средства са нанесени обилни материални вреди. Водачите са с негативни проби за приложимост на алкохол.

Вчера стана ясно още, че други 2 румънки са се разминали с охлузни рани след злополука на пътя Русе – Варна. Черната статистика се попълня с всеки минал ден с нови и нови произшествия, някои от които съдбовни. Рекордът на злополуките с присъединяване на румънски водачи е за 6 случая с потърпевши по пътищата във Варна и региона единствено за ден. Само за предходната година тежките произшествия във варненско са над 200, като 50 % от тях са с румънски водачи. Много от злополуките са породени при придвижване с несъобразена скорост, какъвто бе неотдавнашния случай на автомагистрала " Хемус “ в региона на Провадия с " Ауди “, ръководено от 29-годишен румънски жител, който изгубил надзор над автомобила и се преобърнал в отводнителна канавка. При различен случай пострадаха 4 румънски жители, пътуващи в " Хюндай “, ръководен от жена, която изгубила централизация.

Според данни на Министерство на вътрешните работи за предходната година, у нас са наложени към 40 000 санкции, на обща стойност над 5 милиона лв.. Събрани са едвам 4% от тях. Статистика на Европейски Съюз пък сочи, че най-висока е смъртността по пътищата на Румъния и България, надлежно 98 и 96 жертви на 1 милион души население. Най-много произшествия със смъртни случаи (55%) стават на извънградските пътища и единствено 8% на автомагистралите. Други 37% от смъртоносните произшествия стават в градовете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР