Румънското правителство въведе таван на цените на електроенергията и природния

...
Румънското правителство въведе таван на цените на електроенергията и природния
Коментари Харесай

Румъния въведе таван на цените на тока и газа

Румънското държавно управление вкара таван на цените на електрическата енергия и природния газ за интервал от една година, заяви в събота Радио „ Румъния”. Тази мярка ще бъде от изгода както за частните, по този начин и за промишлените консуматори.
Съгласно държавно разпореждане, утвърдено в петък, домашните клиенти, които не употребяват повече от 100 kW на месец, ще заплащат 68 бани /14 цента/ на киловат, а в случай че потреблението им надвишава 300 киловата, тогава цената става най-много 80 бани /16 цента/ на киловат. Промишлените клиенти ще заплащат до 1 проливам /20 цента/ на киловат.
Що се отнася до природния газ, цената му за домашни консуматори ще бъде най-много 31 бани /6 цента/, а за промишлени клиенти - не повече от 37 бани /7 цента/ на киловат.
"Ние взехме тези ограничения за отбрана на жителите, стимулиране на стопанската система и отбрана на работните места”, сподели министър председателят Николае Чука.
В същото време в Министерството на енергетиката се подхващат ограничения за идентифициране на нови източници на сила и нови източници за доставка на природен газ. Таванът на цените на силата ще бъде в действие от 1 април 2022 година до 31 март 2023 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР