Румънското правителство удължи с още 30 дни състоянието на тревога

...
Румънското правителство удължи с още 30 дни състоянието на тревога
Коментари Харесай

Румъния удължава състоянието на тревога заради пандемията с още 30 дни

Румънското държавно управление удължи с още 30 дни положението на паника поради пандемията от ковид, считано от през днешния ден, оповестява телевизия Диджи24. Остават в действие всички ограничения, въведени на 25 октомври: маската е наложителна на всички места, в това число на улицата, достъпът до редица действия е вероятен единствено въз основата на " зеления документ ", а магазините имат понижено работно време. 

Представянето на " зелен документ " се изисква от посетителите на моловете, публичните здания и формалните институции, като се изключи съдилищата и прокуратурите. Той е наложителен и за достъп до заведенията за хранене, кафенетата, сладкарниците, фитнес залите, басейните, кината, театрите, музеите и т.н. Само имунизирани или пребоелдували COVID-19 може да бъдат настанявани в хотелите в Румъния. 

Работодателите би трябвало да обезпечат опция за отдалечена работа на най-малко 50 % от чиновниците, където това е допустимо. Носенето на маска е наложително във всички публични пространства на закрито и намерено, в публичния превоз и на работното място. 

Движението на открито на неимунизирани и непреболедували лица е неразрешено в интервала сред 22:00 и 5:00 часа, като се изключи напредване за работа, незабавни медицински потребности и др. Всички стопански сътрудници (магазини, заведения за хранене, фитнес зали и т.н.) би трябвало да затворят в 21:00 часа. 

Забранява се дейнистта на питейните заведения, клубовете и нощните заведения. Забранени са частни събития като сватби, кръщенета и други, концерти и представления с аудитория, както и наличието на фенове на спортни мероприятия. 

Ресторантите, кафенетата и други заведения могат да работят с до 50% от потенциала си, а кината, музеите и фитнес залите могат да работят с до 30% от потенциала си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР