Румънското правителство се готви да премахне въведените заради пандемията ограничения

...
Румънското правителство се готви да премахне въведените заради пандемията ограничения
Коментари Харесай

Румъния се готви за разхлабване на противоепидемичните мерки

Румънското държавно управление се готви да отстрани въведените поради пандемията ограничавания с приключването на положението на паника през идващия месец, оповестява уеб сайтът Зиаре, като се базира на държавни източници.

На 6 март изтича положението на паника и държавното управление обмисля да не го удължава повече, показва уеб сайтът. Също оттогава се чака маската да остане наложителна единствено в оживени публични пространства.

От април е допустимо условието за носене на маска да бъде отстранено на всички места с изключение на в публичния превоз, а от май да се позволи организирането на събития при запълване на оптималния потенциал, отбелязва уеб сайтът.

Здравният министър Александру Рафила съобщи през днешния ден, че цифрите сочат нахлуване в низходяща наклонност на случаите, съобщи Аджерпрес.

Той сподели, че междинният брой на пациентите, инфектирани с новия ковид, регистрира спад през последните седем дни, само че посочи, че за повдигане на рестриктивните мерки са нужни и други фактори, в това число понижаване на приетите в болница пациенти и най-много на тези в интензивните отделения.

Здравният министър означи, че има и спад на каузи на позитивните проби, които са приблизително към 30 %.

" Еволюцията на броя на смъртните случаи също има низходяща наклонност сега (...) Еволюцията на броя на случаите, които са в интензивни отделения, регистрира стабилизиране, лек напредък ", добави Рафила.

Той посочи, че не може да се ползват ограничения за облекчение на рестриктивните мерки, до момента в който няма трайно намаляване на заетостта в интензивните отделения.

В Румъния през днешния ден са регистрирани 12 069 нови случая на коронавирусна зараза и 75 смъртни случая. В интензивни отделения се намират 1155 пациенти.

Заболеваемостта на национално равнище е отчела лек спад през днешния ден - 19,41 на хиляда поданици по отношение на 19,87 на хиляда поданици през вчерашния ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР